info@quartiernational.be

Vier 75 Jaar Ensor in Antwerpen met Kunst en Cultuur

Als stad van diamanten, mode en ongeëvenaarde cultuur, is Antwerpen trots om in 2024 de 75ste overlijdensverjaardag van de Vlaamse schilder James Ensor te herdenken. In de geest van deze legendarische kunstenaar, die bekend stond om zijn eigenzinnige karakter en unieke talent, organiseert onze stad een reeks van indrukwekkende evenementen. Hier is een voorproefje van wat je kunt verwachten in het eerbetoon aan Ensor, een waar kunstfeest dat je niet wilt missen!

Antwerpen neemt het estafettestokje over vanaf september met vier fascinerende tentoonstellingen in de culturele parels van de stad.

De Magie van Gemeenschap :

Wij van Quartier National zijn verheugd om onze lezers uit te nodigen voor deze culturele viering. Neem deel aan de wandelroute die start bij het Steen en loop mee langs de vier exposities. Ontdek onderweg de betoverende straten van Antwerpen, zoals de Drukkerijstraat en Kloosterstraat, tot aan het zuidelijke deel van de stad.

De Antwerpse flair wordt extra belicht met creatieve interpretaties van Ensor’s werken, te zien in ongeveer 20 winkelvitrines.

Het volledige programma van de evenementen, inclusief specifieke data en tijden, vind je op Ensor 2024.

De viering van James Ensor is meer dan een kunstevenement; het is een herbeleving van de geest van een van de meest intrigerende schilders die Vlaanderen ooit heeft gekend. Doe mee aan de festiviteiten en vier samen met ons de rijke culturele tapestry die Antwerpen te bieden heeft. Zorg ervoor dat je deel uitmaakt van deze onvergetelijke ervaring en zet de data alvast in je agenda!