info@quartiernational.be

OKOZ: een Japanese Foodbar als geen ander

Ik waai toevallig binnen bij Okoz, Japans restaurant in de Nationalestraat 92 … begrijp geen knal van het menu … zeg dan maar: “k vind nasigoring lekker maar ben vegetarier. “Niet helemaal, maar vertrouw geen vlees op een ander. Ik ga verder: “Heb hier eens iets lekkers gegeten met dikke spaghetti (bleken noedels), shitakechampions (kon ik foutloos uitspreken) en allerlei boontjes en nog vanalles en een spiegelei erbovenop. Meer ik weet niet meer wat, ook niet hoe het heette.”

Allerlei vreemde woorden werden als poezie over me heengestrooid. Heel duidelijk, maar niet aan mij besteed, met mijn beperkte gastronomische kennis. Ik laat, besluiteloos, de chef beslissen.” Doe maar wat jij lekker vindt.”.

Vierde jaar op rij de Travellers Choice Award van TripAdvisor

Ik kreeg het perfecte, lekkere bord. Een schilderijtje ook nog. Vriendelijke mensen, vroegen of het naar wens was. En mocht met vork en mes eten.

Simon vinkenoog zei me 30 jaar geleden ooit: Kunst is de liefde in elke daad. Hier, in de Nationalestaat 92, zie je dat ter plekke gebeuren.

Naschrift: ik heb eerst betaald vooraleer ik me kenbaar maakte. Nee, niks omgekocht. Alles recht uit m’n hart. Op de website lees ik: vierde jaar op rij de Travellers Choice Award van TripAdvisor. Ik ben dus niet de enige. Volgende keer neem ik de sushi’s. Dat zijn er beeldhouwwerkjes. En volgens andere klanten frisser en apparter dan bij sushi-ketens. Duidelijk een plane middenstandszaak om te knuffelen en nooit meer los te laten. (Guido Sanders)

OKOZ, Nationalestraat 92 – tel 03/435 08 99 www.okoz.eu