info@quartiernational.be

Tribu ging niet over één nacht ijs

Voor de kinder- en vrouwenkledingwinkel Tribu zijn de twee schoonzussen (hun mannen zijn broers) niet over één nacht ijs gegaan. Da’s vooreerst te merken aan de mooie, frisse winkelinrichting. Maar vooral, de doordachte opstartperiode waarin ze de levensvatbaarheid konden meten.

LYNN DEVRIESE: Ik heb TEW gedaan en werkte bij Veritas voor de aankoop van accessoires en kleding. Door moeder te worden ging de wereld van de kinderkleding voor me open. Maar ik zocht bepaalde stijlen die je in België niet kon vinden. Zo is het winkelassortiment ontstaan. Ik ontdekte sobere, maar toch kleurrijke stukken, zonder blingbling. Soms wat oversized, soms met een beetje een volwassen look, soms een beetje stoer met leuke prints. De prijzen liggen tussen de ketens en de grote merken.

Omzet en klanten

-In deze rare tijden niet simpel om een winkel te beginnen? 

LYNN: We hebben ons concept goed kunnen uitproberen. Aan het begin van de lockdown zijn we een webshop begonnen die aansloeg. Want onze stijl kan je nergens anders vinden. Nadien tweemaal gedurende een maand een pop-up shop gehuurd in de Kloosterstraat. Zo waren we zeker. We kenden onze omzet en we hadden al vaste klanten voordat we de winkel hier begonnen.

Webshop is een noodzaak

MAGALIE: We zijn niet zomaar in een winkel gestapt. Lynn heeft een sterke economische achtergrond en ik begeleidde bij Deloitte de groeistrategie van grote bedrijven. Daarnaast moet je ook voortdurend rekenen om efficiënties te behalen. Een goed financieel plan is noodzakelijk. Net zoals de combinatie winkel – webshop. Klanten in de winkel bestellen nadien via de webshop. Of klanten komen via de webshop van ver in onze winkel terecht.

Wennen aan parkeerbeleid

LYNN: We zaten met onze eerste (tijdelijke) winkel hier in de Steenhouwersvest eerst tegen de Hoogstraat aan. Nu hebben we een betere ligging. Als je van de Vrijdagmarkt komt, kan je Tribu Collection niet missen.

Het nieuwe parkeerbeleid, mensen moet daar nog aan wennen. Ik woon in Kapellen en zet m’n auto daar dus voor m’n deur. Hier rij ik meteen een ondergrondse parking in. ’t Kost geld, maar je wint tijd en je bent gerust. 

MAGALIE: We hebben ook een afdeling, specifiek voor vrouwen die onze stijl – comfort met een twist – wel kunnen smaken. Klanten vinden altijd wat naar hun zin. Of voor het kind. Of voor de moeder. Of voor allebei. (Guido Sanders)

Tribu Collection – Steenhouwersvest 18 – tel 0499 37 09 22 – info@tribucollection.be – www.tribucollection.be