info@quartiernational.be

Het was een topzondag voor de winkels van Quartier National

De Summer Time Shopping in het Fashion District was een succes. De Sint-Andries Run, georganiseerd door Sportief Sint-Andries, brak diezelfde zondag een record met meer dan 800 deelnemers. Voorzitter Paul Struyf straalde en districtsburgemeester. Districtsburgemeester Paul Cordy gaf het startschot.

Ondertussen zorgden de handelaren van Quartier National Antwerpen in de Nationalestraat, Kammenstraat en zijstraten voor extra gezelligheid met het Summer Time Shopping in het Fashion District-event. Dankzij de steun van het District Antwerpen en de aanwezigheid van districtsburgemeester Paul CordySamuel Markowitz, schepen voor o.a. lokale economie, Tom Ongena, voorzitter OpenVLD, Annelies Verlinden, minister van binnenlandse zaken en Paul van Tichelt, minister van julstitie, was de sfeer fantastisch. 

Vervoersmaatchappij De Lijn reed de hele dag met antieke trams door de wijk, en een dixieband zorgde voor muzikale opluistering. De zon scheen volop en iedereen was in een opperbeste stemming. En vandaar ging het naar de Sint-Andriesplaats waar districtsburgemeester Paul Cordy de start gaf voor de Run.

Bij de Kids Run eindigden eerste en tweede twee Oekraïnse jongetjes, met hun ouders gevlucht voor de oorlog, die nu in de wijk wonen. (foto Jan Stes)