info@quartiernational.be

Hotel BANKS, de hotspot voor kunst- en fashionliefhebbers

Kaat Meerts, oorspronkelijk afkomstig uit Galmaarden, doet de marketing, communicatie en sales van hotel BANKS. Zelf had ze nooit gedacht in de hotelsector terecht te komen maar ze voelde zich er meteen thuis.

KAAT: Ik heb 5 jaar gestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel en daar ook op kot gezeten. Ik vond de diversiteit in Brussel fantastisch en hoewel ik het soms mis, ben ik super blij dat ik nu sinds een half jaar in Antwerpen woon. Ik begrijp helemaal waarom deze stad zoveel mensen aantrekt: het dorpsgevoel, de musea, de cafeetjes en restaurants, en natuurlijk de winkels. Alles is hier vlakbij.
We hebben een heel divers publiek: heel wat gezinnen en koppeltjes die de stad komen ontdekken of willen shoppen, maar ook zakenmensen en bedrijven. Mede door onze ligging in de mooiste buurt van Antwerpen krijgen we altijd een fijn publiek.

Unieke verblijven

– Krijgen jullie veel speciale aanvragen?

KAAT: Ja, heel wat mensen zoeken een overnachting om iets leuks te vieren, zoals een verjaardag of een jubileum. Dan is het natuurlijk super om bij te kunnen dragen aan iemands mooie ervaring. Zo hadden we onlangs nog een koppel dat hier in Antwerpen trouwde en daarna met vrienden bij ons verbleef. Dan doen we natuurlijk ons uiterste best om hun verblijf onvergetelijk te maken, maar dat geldt voor al onze gasten.

Geen doorsnee hotel

– In 2023 ging BANKS door een grote verandering.

KAAT: Ja, dat klopt. Sedert een half jaar zijn we deel geworden van Carlton Hotel Collection en ondertussen zijn er wel al wat dingen veranderd. Het team is uitgebreid en aan de receptie is er nu dag en nacht iemand aanwezig. Verder blijft er heel wat van het concept behouden. De stijl blijft urban en wat rebels, al worden bepaalde aspecten natuurlijk geüpdatet. Kunst blijft ook een belangrijke factor bij BANKS: een paar keer per jaar wisselen we de kunstwerken op onze begane vloer en zo krijgt steeds een andere kunstenaar de kans om zijn werken te tonen aan ons publiek. We hebben ook een grote lounge waar gasten met een kopje koffie of thee de tijd kunnen nemen om hun dag te plannen of samen wat te relaxen.
Net zoals vroeger bieden we onze gasten dagelijks een buffet met drankjes en hapjes, maar ook deze Aperitivo is uitgebreid. Het is trouwens echt geweldig om te zien hoe heel wat gasten dan met elkaar aan de praat geraken, maar ook met ons team. We vinden het belangrijk dat gasten met hun vragen bij ons terecht kunnen. We geven hen dan heel graag onze persoonlijke aanraders mee en delen met veel plezier de leukste adresjes van de stad.

Het is geweldig om het hotel te zien evolueren en groeien. Door de creatieve wijk, onze rebelse stijl en persoonlijke omgang met gasten zijn we geen doorsnee hotel en dat willen we graag zo houden! (Guido Sanders)