info@quartiernational.be

House of Bones in de Kammenstraat: Rock ‘n’ Roll is slow fashion

House of Bones in de Kammenstraat 57 heeft een ietwat vreemde naam voor een winkel van kleding en accessoires. Reden? Britt zingt bij 10 Cats Down onder de naam Britt Bones. Vandaar de naam House of Bones.

Maar eerst, haar lievelingsgerecht? Al drie jaar veganistische pizza’s. Doordat ze ooit een filet van een plopkip in de pan tot de helft zag krimpen en alle water afgeven. En het dierenleed op tv gaf de doorslag. Samen met haar vriend Sam Antonis waagden ze het avontuur om veganistisch te gaan leven. Ze voelen zich nu zelfs fysiek beter en zo is het gebleven.

Kenners weten me te vinden

– Hoe ze tot deze winkel is gekomen?

BRITT: Ik heb foto en film gestudeerd, maar m’n passie lag eigenlijk bij de muziek. Voor de kost heb ik in diverse winkels, tot op Meir, gewerkt en ben zelfs opgeklommen tot winkelmanager. Maar door de lange dagen, zaterdagen en koopzondagen was er geen tijd meer voor de muziek. Daarom ben ik deeltijds gaan werken zodat er tijd vrij kwam om op te treden met m’n band 10 Cats Down. Het is een rockabillyband die het midden houdt tussen de jaren 50-artiesten zoals Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Johnny Cash en Roy Orbison. Tijdens Corona waren er voor mij geen optredens meer en ben ik m’n webshop begonnen. Elk stuk gekozen in de optiek van de Rock ‘n’ Roll lifestyle. Dan m’n job opgezegd voor m’n eigen winkel. Eerst op het Bogaardeplein. Nu in de Kammenstraat. Ik ben praktisch de enige in Antwerpen die deze stijl aanbiedt en de kenners weten me ook te vinden via m’n webshop.

Slow fashion en unisex

– In de winkel opvallend veel zwart en chroom. Hoe omschrijf je die stijl? BRITT: Rock and Roll, maar niet in de letterlijk betekenis van het muziekgenre, eerder een levensstijl. Er zit rock and roll, punk, metal en emo in, net geen gothic, in. Het is voor mensen die durven een eigen stijl uit te stralen. Het is ook slow fashion. Met een stuk kan je jaren doen, want die stijl verandert niet met de seizoenen. En de meeste stukken zijn unisex. Daarom moeten zowel ik als de klanten minder in huis hebben. Dat stak me trouwens ook tegen in de grote modehuizen. Een gigantische productie en overschotten worden zelfs ondergronds begraven. Ik koop in kleine oplages, de stukken verouderen niet (ook niet voor de koper) en ik moet nooit iets wegdoen. Klanten gaan ook niet snel iemand tegenkomen met hetzelfde stuk aan. Ik verkoop ook band shirts, maar dan de originele, door de muziekgroepen zelf uitgebracht, geen kopieën, rechtstreeks ingekocht bij Iron Maiden, Fleetwood Mac, Gun ’n and Roses, Kiss en anderen. En dan zijn er ook decotatiestukken in dezelfde stijl voor thuis, tot zelfs ‘prayer candlees’ met afbeeldingen van iconische muzikanten.

House of Bones –  Kammenstraat 57 – tel O497 29 04 97