info@quartiernational.be

Façon Jacmin – Duurzame denim met minimalistische esthetiek

Facon Jacmin is een Belgisch mode label dat in 2016 werd opgericht door de zussen Alexandra en Ségolène Jacmin.

Het label is gespecialiseerd in duurzame denim kleding met een minimalistische esthetiek. Het label heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft daarom ook een uitgebreid proces voor het produceren van hun kleding.

Filosofie van Facon Jacmin

De filosofie van Facon Jacmin is om duurzame kleding te produceren zonder concessies te doen aan de esthetiek en kwaliteit van de kleding. Het label gelooft dat duurzame mode de toekomst is en streeft ernaar om op een verantwoorde en duurzame manier te produceren, waarbij de natuur en de mensen die betrokken zijn bij het proces worden gerespecteerd.

Productieproces

Facon Jacmin heeft een transparant productieproces waarbij de kleding in België wordt ontworpen en in Portugal wordt geproduceerd. Het label werkt alleen met leveranciers die gecertificeerd zijn door de BSCI (Business Social Compliance Initiative) en die voldoen aan hun ethische en duurzaamheidsnormen. De fabrieken waarmee het label samenwerkt, gebruiken waterbesparende technieken en recyclen hun afval.

Materialen

Facon Jacmin maakt gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen, Tencel en gerecyclede denim. Het label werkt ook samen met innovatieve bedrijven zoals Isko, die duurzame denim materialen ontwikkelen met behulp van nieuwe technologieën. Door het gebruik van duurzame materialen en productieprocessen wil het label de negatieve impact van de mode-industrie op het milieu verminderen.

Samenwerkingen

Facon Jacmin werkt samen met andere duurzame merken zoals Honest By en Veja. Door samen te werken met andere merken die dezelfde filosofie hebben, wil het label de duurzame modebeweging verder versterken. Het label is ook betrokken bij verschillende initiatieven om duurzaamheid in de mode-industrie te bevorderen, zoals de Circular Fashion Summit.

Toekomstplannen

Facon Jacmin heeft als doel om een ​​toonaangevend merk te worden in de duurzame denim-industrie en te blijven groeien zonder afbreuk te doen aan hun duurzame waarden. Het label wil verder experimenteren met nieuwe materialen en technologieën om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Het label wil ook blijven samenwerken met andere duurzame merken om de duurzame modebeweging verder te versterken.

Conclusie

Facon Jacmin is een voorbeeld van een modemerk dat zich richt op duurzaamheid en tegelijkertijd niet inlevert op esthetiek en kwaliteit. Het label is toegewijd aan het verminderen van de negatieve impact van de mode-industrie op het milieu en aan het respecteren van de mensen die betrokken zijn bij het productieproces.

Info Facon Jacmin

Kammenstraat 58, 2000 Antwerpen
Website