info@quartiernational.be

Een dagje Kammenstraat en Nationalestraat tijdens de feestdagen, een aparte belevenis

Heel het jaar door biedt Quartier National in hartje Antwerpen een grote diversiteit aan winkels en horecazaken. Maar met de kerstverlichting  tijdens de eindejaarsperiode wordt het een totaalbeleving. De winkels in de Kammenstraat en Nationalestraat zetten hun beste beentje voor met een grote diversiteit aan kleding, cado’s en nog veel meer. Van geek store FANS over sneakers, petjes, surf- en joggingkledij, tot aparte kledingaccessoires bij Ringz and Thingz die je nergens anders vindt. Er is Wunderkammer van Stad Leest met stationairy voor papier- tot kookgekken en homeware om van je huis een thuis te maken. In de Nationalestraat zijn er tal van kledingwinkels, van posh tot tweedehands.

En om zo’n fijne shopping dag af te sluiten vind je in de Nationalestraat beslist een fijne eetgelegenheid. De straatnaam Nationale is in dit verband zeer misleidend. Er zijn horecazaken uit alle windstreken van de wereld: Sri Lanka, Hawaï, Vietnam, Japan. En voor wie van klassiek houdt is er nog altijd wafelhuis Van Hecke, een gemoedelijke eettent die ooit een ster mocht wegkapen. Zonder het zelf te beseffen. Dat is Sint-Andries, dat zal je wel merken tijdens je bezoek. Maar ook koffiebars met lekkere zelfgemaakte hapjes voor lunch of vieruurtje zijn er in overvloed.

En laat u niet afschrikken door het nieuwe parkeerbeleid in Antwerpen! Er zijn ruime parkings op voetafstand. Aan het begin van de Kammenstraat (Nationalestraat 38) en op de Gedempte Zuiderdokkken (waar voorheen de Sinksenfoor stond). Kijk maar op www.slimnaarantwerpen.be. Een ticket is stukken goedkoper dan een vliegtuigticket. Dan is het vijf minuten stappen door de Kronenburgstraat en je bent meteen aan het Tropisch Instituut aan het begin van de Nationalestraat. In het Tropisch instituut loopt er momenteel trouwens een interessante tentoonstelling over de vondelingenschuif. En in de Prekerstraat (National 55), in de Kronenburgstraat 100 (Galerie Vertigo) en de Korte Vlierstraat (Tique) kan je zelfs hedendaagse kunstgalerijen ontdekken. Kortom, een dagje Quartier National is een belevenis die iedere op zijn/haar manier kan invullen. Een dagje toerist in eigen land, wat kan er leuker (en ecologischer) zijn. (Guido Sanders)