ONTDEK QUARTIER NATIONAL

 

De 16de-eeuwse titel ‘triomfelycke coopstad’ vertaalt zich vandaag in 7 winkelzones, elk met een eigen klemtoon en karakter.

Lees meer

Dé Modebuurt bij uitstek in Antwerpen!

Het valt elke bezoeker aan de stad meteen op: Antwerpen is een koopdistrict. Brede boulevards afgeboord met multinationale ketens, knusse winkelstraten met boetiekjes en gezellige gaanderijen: voor elke klant wat wils.

Ontdek de beste plekjes

De Kammenstraat

De Kammenstraat bevindt zich tussen Oudaan en de Nationalestraat en was lang dé straat voor de alternatieven.

En hoewel het deze bijnaam nog steeds heeft is de straat een stuk meer mainstream geworden. Je hoeft lang niet op je skateboard aan te komen of hippie trekjes te vertonen om je volledig te kunnen vinden in de Kammenstraat.

De Nationalestraat

De Nationalestraat loopt van aan de Groenplaats in hartje Antwerpen tot aan het Tropisch Instituut waar de straat splitst in de Volksstraat en de Geusensstraat.

Mode is belangrijk in deze straat , met winkels van bekende ontwerpers, het MOMU (modemuseum) en het FFI (Flanders Fashion Institute), gemengd met de lokale winkels en horecazaken.

Aan de Nationalestraat grenzen drie pleintjes die, gelet op de vele functies en de beperkte profielbreedte van de straat zelf, een belangrijke meerwaarde bieden voor de verblijfskwaliteit van het winkelgebied.

Theodoor Van Rijswijckplaats

De Theodoor Van Rijswijckplaats is een pleintje ter hoogte van de IJzerenwaag. Het werd aansluitend op de aanleg van de Nationalestraat in 1877 ingericht. Het plein werd omgeven door een breed trottoir, op het centrale plantsoen met een smeedijzeren hek eromheen staat het imposante standbeeld van Theodoor Van Rijswijck.

Het is leuk vertoeven op de terrassen van de betere horecazaken.

Ijzerenwaag

Ijzerenwaag is het autovrije straatje die de verbinding maakt met de Nationaletsraat en Kammenstraat via de Theodoor van Rijswijckplaats.

Verslavend veel moois en lekkers!…

Nieuws

AMUZ voor de muzikale fijnproevers

AMUZ voor de muzikale fijnproevers

Je schrikt je een hoedje wat er allemaal gebeurt achter de vrij vlakke gevel van de voormalige Sint-Augustinuskerk middenin de Kammenstraat. Sinds 27 jaar is de voormalige kloosterkerk het kloppende hart van AMUZ  waar je tijdens het cultuurseizoen je hart kan ophalen...

 Al 40 jaar subculturen bij FANS

 Al 40 jaar subculturen bij FANS

Een winkel die 40 jaar lang succesvol draait op dezelfde plek en meevaart op de verschillende subculturen die eigen zijn aan een grootstad - laat ons die droom - zoals Antwerpen? Opgelijst is dat achtereenvolgens: punk, emo, gothic, hardcore en nu geeks. Maar daarover...

Brillenwinkel met een grote sociale impact: Jimmy Fairly

Brillenwinkel met een grote sociale impact: Jimmy Fairly

In de Kammenstraat 40 is er sinds kort een nieuwe, en ook aparte, winkel bijgekomen. Voor de inrichting werden veel authentieke elementen behouden, waardoor een bezoek op zich al de moeite is. Het allereerste begin was 2010. De 23-jarige Antonin Chartier, die voordien...

Zomerkoopjes in volle gang in de Modewijk!

Zomerkoopjes in volle gang in de Modewijk!

Het is weer die tijd van het jaar waar we allemaal naar uitkijken - de zomerkoopjes zijn officieel begonnen in de Modewijk Sint-Andries of Quartier National! De straten bruisen van opwinding en fashionista's haasten zich naar deze bruisende wijk in de stad. Met een...

En Wij zijn trots trots op Kaai!

En Wij zijn trots trots op Kaai!

Het Belgisch/Antwerps modebedrijf, Kaai, heeft de aandacht getrokken van de Belgische Koninklijke Familie door één van hun tassen te laten dragen door de Koninklijke Prinses van België tijdens haar recente werkbezoek aan Egypte, samen met Koningin Mathilde. Het merk...

WEAR: De Boetiek voor de Trendy Modebewuste Man en Vrouw!

WEAR: De Boetiek voor de Trendy Modebewuste Man en Vrouw!

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends en de hipste mode voor mannen en vrouwen? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij WEAR, dé multibrand boetiek met vier fysieke winkels en een uitgebreide webshop. WEAR biedt een unieke mix van bekende en minder bekende merken,...

5 maart Koopzondag in Antwerpen

5 maart Koopzondag in Antwerpen

Shoppen op zondag! 🛍️ Vandaag, 5 maart, breng een bezoek aan het trendy modekwartier Quartier National voor een dagje shoppen. Met unieke winkels en stijlvolle boetieks is er voor elk wat wils in deze modieuze buurt. Mis de laatste trends en stijlen niet!  

Authentieke winkels en de meest bijzondere horeca.

Over ons

Quartier National staat voor het netwerk van De Nationalestraat, Kammenstraat en haar leuke zijstraten.

Het is een buurt die zich onderscheidt door haar diversiteit. Een buurt waar het bruist van de creativiteit. Bekend als de modewijk van Antwerpen, maar vooral ook dankzij de kracht van haar karaktervolle winkels: en uniek aanbod gespecialiseerde, veelal authentieke winkels en de meest bijzondere horeca.

Kortom, dit is een unieke buurt waar steeds wat te ontdekken valt! Kom en laat je verrassen door onze aantrekkelijke buurt, vol creativiteit en stuit telkens weer op unieke vondsten.

RSS
Follow by Email
Instagram