info@quartiernational.be

De Betovering van Make-up en Mode: Een Diepgaande Blik in MoMu’s Nieuwste Tentoonstelling

Antwerpen’s ModeMuseum (MoMu) opent dit najaar zijn deuren voor een tentoonstelling die zowel mode- als kunstliefhebbers zal fascineren: Maskerade, Make-up & Ensor. Deze tentoonstelling verkent de intrigerende wereld van make-up en mode, geïnspireerd door de Belgische kunstenaar James Ensor, die beroemd werd door zijn gebruik van maskers om de complexe lagen van de menselijke identiteit te onthullen.

Het Masker als Spiegel van de Ziel

James Ensor gebruikte maskers niet alleen als artistiek element, maar ook als een manier om de diepere waarheden van de menselijke natuur bloot te leggen. Deze tentoonstelling bouwt voort op dat idee door te onderzoeken hoe make-up, een modern equivalent van het masker, ons helpt om zowel te verbergen als te onthullen. Van historische schoonheidsrituelen tot hedendaagse make-up trends, bezoekers worden meegenomen op een reis door de tijd, waarbij ze ontdekken hoe onze opvattingen over schoonheid en identiteit door de jaren heen zijn geëvolueerd.

Een Unieke Samenkomst van Mode en Kunst

Wat deze tentoonstelling bijzonder maakt, is de manier waarop mode en kunst naadloos samenkomen. MoMu heeft een collectie samengesteld die niet alleen Ensors werk eert, maar ook de invloed van maskerade in mode door de jaren heen belicht. Van theatrale kostuums tot verfijnde haute couture, elk stuk vertelt een verhaal van zelfexpressie en culturele reflectie.

Bezoek MoMu

Maskerade, Make-up & Ensor is te zien van 28 september 2024 tot 2 februari 2025. Het is een niet te missen ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de kruisbestuiving tussen mode, kunst en culturele geschiedenis. Zorg ervoor dat je deze unieke kans grijpt om een diepe duik te nemen in de mysterieuze en betoverende wereld van make-up en mode.

Bezoek de tentoonstelling en laat je verrassen door hoe mode en kunst ons kunnen helpen om de vele facetten van onze identiteit te ontdekken en vieren.

Alle info en tickets vindt je hier 

Nico Volckeryck

Alexander McQueen Fall 2009 Ready-to-Wear collection