info@quartiernational.be

Als bloemist maak je soms gênante situaties mee

Wij komen graag in de lokale winkels van de plaatselijke middenstand, waar je al na een paar keer met de voornaam wordt aangesproken, soms buren ontmoet en de laatste nieuwtjes hoort. Want de middenstand, dat is een stukje sociale controle die de avondlijke straten opvrolijkt met verlichte uitstalramen.

 

Bij het passeren aan de Everdijstraat 23 spreekt de vitrine al meteen tot de verbeelding. En bij het binnen stappen van de winkel wordt de klant verwelkomd door een resem aan geuren en kleuren.

Op de kaartjes worden soms zeer gênante dingen geschreven. En bij het afleveren moet ik me dan serieus houden. Luc Decraene baat samen met zijn vrouw De Groene Oase uit. Zij leveren ook jaarlijks als sponsor de boeketten die worden uitgedeeld aan de Gouden Neuzen. Al 15 jaar kan u bij hen terecht voor uw mooi en verzorgd boeketje of bloemstuk of voor uw vaas met bloem(en) naar keuze. De bloemen worden zorgvuldig gekozen uit de grootste bloemenveiling van de wereld: die van Aalsmeer in Nederland.

Op kaartjes worden soms zeer gênante dingen geschreven. En bij levering moet ik me dan serieus houden.

Hoewel de klassieke roos nog steeds populair is, komen mensen steeds vaker voor de speciallekes. De Groene Oase streeft er dan ook naar om binnen het assortiment toch bloemen te hebben die minder courant zijn.

 

Dat een bloemist ook grappige anekdotes heeft, kan Luc zeker beamen: “Wat je op het kaartje moet schrijven, kan je soms zonder overdrijving catalogiseren als zeer merkwaardig. Met Valentijn bv. durven mensen zonder gêne allerlei boodschappen meegeven, waarna jij met een uitgestreken gezicht het boeket moet afgeven, terwijl je zeer goed weet wat er op het kaartje staat. Soms zeer gênant.” (Zara Vynck, student master Journalistiek KU Leuven)

De Groene Oase – Everdijstraat 23 – tel. 03 226 66 23