Unieke merken en eigen ontwerpen By Julie!

Unieke merken en eigen ontwerpen By Julie!

Zoek je By Julie? Ga dan op zoek naar een klein blauw winkeltje in het midden van de Kammenstraat. Daar maakte Julie haar droom waar. Wanneer de studies Lifestyle en Design in Rotterdam toch niet voor haar waren weggelegd, begon Julie fulltime te werken in de winkel Monique Stam in de Kammenstraat. Julie kon na enkele maanden de winkel overnemen en daar twijfelende ze geen seconde aan. “Stap voor stap heb ik Monique Stam ingeruild voor By Julie. Ik heb de stijl, de naam en het pand veranderd. Sinds vier maanden ben ik verhuisd naar twee panden verder in de Kammenstraat en nu kan ik er echt volledig mijn ding van maken en wordt ik niet meer gelinkt met Monique Stam”, zegt Julie, eigenares van By Julie.

De stijl is ook volledig veranderd naar de goesting van Julie. Ze koopt enkel die artikelen in die ze zelf ook zou dragen. “Ik kan niet anders dan dingen verkopen die ik ook zelf mooi vind. Als ik niet achter de collectie sta, kan ik ze ook niet verkopen aan anderen. Ik ga enkel af op mijn eigen gevoel. Regelmatig wissel ik af van de merken die ik verkoop. Ik sta vooral op de originaliteit van de merken. Als ik enkele jaren vasthang aan een bepaald merk en ik heb het gevoel dat het te bekend wordt hier, dan wissel ik van merk”, zegt Julie. Julie verkoopt sinds kort ook haar eigen collectie. Na het brainstormen met enkele vrienden kwam ze op het merk Julie’s Ark. Die collectie bestaat uit een reeks van sweaters met de dieren van de ark van Noah op geschreven. Zo zijn er truien met ‘Tijger’, ‘Geit’, ‘Luiaard’, ‘Kalf’,… . “Met deze collectie onderscheid ik mezelf met de andere boetiekjes.”

13589009_10208067535540199_1344394259_o kopiëren

De doelgroep van By Julie is heel breed. Zowel jonge meisjes als hippe bomma’s komen langs in de winkel. “Ik heb het gevoel dat de mensen die bij By Julie kopen, toch dat tikketje anders willen zijn en zich anders willen kleden.” Ook de buurt leunt perfect aan bij de doelgroep die Julie wil bereiken: “Van toen ik een jaar of 14 was, kwam ik in de Kammenstraat mijn smalle broekjes met luipaardprint kopen bij Fans en mijn juwelen bij de RingsAndThings. Ik ben altijd al zot geweest van deze buurt en ook de extravagantere klanten kan ik hier bereiken. Ik ben blij dat ik na het pand van Monique, twee panden verder, ook een perfecte winkel gevonden heb in de Kammenstraat. Dit is zo een gezellige buurt. Ik zou het echt missen, moest ik niet meer in deze straat zitten”, vertelt Julie. Julie zou met haar winkel ook niet thuishoren op de Meir of Grand Bazaar. Het DNA van Quartier National past perfect bij haar stijl en doelgroep.

“Ik sta 6 van de 7 zeven dagen zelf in de winkel en ook op koopzondag. Het is soms zwaar om deze zaak op mijn eentje te runnen, maar sinds ik hier boven woon, is het al gemakkelijker. Het overnemen van een zaak, had ik toch een beetje onderschat. Maar het heeft mezelf ook veranderd. Ik ben veel voorzichtiger geworden en niet meer zo impulsief als in het begin. Ik denk meer na over belangrijke beslissingen.”

13621576_10208067535180190_2068275682_o kopiëren

In de toekomst wil Julie vooral wat bekender worden en nog meer afstand nemen van de winkel van Monique Stam. “Ik wil een eigen DNA ontwikkelen. Dat wil ik vooral doen door ook mijn eigen collectie verder uit te werken.” Verder wil Jullie nog verder opzoek gaan naar creatieve ideeën om zelf uit te werken. Julie’s Ark is haar eerste, maar zeker niet haar laatste eigen project. In de toekomst wil ze graag nog met unieke projecten naar buiten komen.

_________________________________________________________________________________________________

Duurzaamheid =

  • Wij gebruiken altijd blauwe herbruikbare stoffen zakken om zo weinig mogelijk afval te creëren.
  • Het ligt in onze etalage is ingesteld met een timer. Zo moet het ligt niet de hele nacht blijven branden. Het ligt gaat automatisch aan om half 9 en gaat uit om half 11 ’s avonds.

Openingsuren =

  • Ma = 12 – 18 u
  • Di – zat = 11 – 18 u
  • Koopzondag = 13 – 17 u

Contact =

  • Facebook = ByJulie
  • Instagram = Bijjulieantwerp
  • Website en webshop = byjulie.be
  • E-mailadres = webshop@gmail.com
  • Telefoonnummer = +32 4 98 65 95 14

 

Door Yasmine Vander Eyken

 

Antwoord achterlaten

Quartier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Pin It on Pinterest