STAY in een droomconcept van mode en culi!

STAY in een droomconcept van mode en culi!

De twee zussen Tinne en Stéphanie hadden van in het begin de droom om samen een zaak te starten. De liefde voor horeca kregen ze thuis met de paplepel mee door de traiteurszaak van hun ouders en hun passie voor mode is ook met jaren steeds gegroeid. 2,5 jaar geleden maakten ze hun droom ook waar. Ze openden in Quartier National hun droomconcept van mode en culinaire activiteiten onder de naam STAY. Vooraan in de winkel kan elke klant zich verdiepen in de unieke collectie van STAY, achteraan in het pand komt elke klant tot rust met een hapje en een drankje in een gezellig en creatief interieur. “We vonden het beiden een origineel idee om een taverne en een kledingwinkel te combineren in een pand”, zegt mede-eigenaar Tinne. “De naam zelf zegt het ook: Blijf even hangen, shop, drink en eet iets. De klanten kunnen iets bestellen, ondertussen even naar de collecties gaan kijken en daarna gezellig tafelen tussen de leuke interieurcollectie. We wilden iets unieks en vernieuwend in Antwerpen, want boetiekjes zijn hier genoeg.”

STAY

Wat we aanbieden bij STAY, zijn dingen die we zelf ook mooi of lekker vinden. Voor een kledingstijl te vinden, zijn we inspiratie gaan zoeken in het buitenland tijdens citytrips in Amsterdam en Londen, op beurzen en op het internet. “We vinden het wel belangrijk dat we unieke stukken verkopen. We streven naar merken die nergens anders in Antwerpen te vinden zijn. Dat weet ons cliënteel ook en daarvoor komen ze speciaal terug”, gaat Tinne verder. In de keuken kiezen ze voor ontbijtjes en ‘lunchkes’ die ze zelf ook lekker vinden. Zo kan je op de kaart ook Tinne’s en Stéphs Favorite vinden. Dan gaat het over een slaatje met geitenkaar of humus met groentjes. “Verder hebben we altijd twee bagles op het menu staan, verse soepen en quiche en we serveren ook als één van de eerste in Antwerpen Eggs Benedict met hollandaise saus, iets typisch Engels”, zegt Stéphanie, de mede-eigenares en zus van Tinne.

13383631_10207803728585190_1233281610_o kopiëren

Van in het begin wilden de zussen een pand in Quartier National in Antwerpen. “Dat het pand in Antwerpen moest zijn, was zeker, we komen van net buiten de stad en we vinden het hier geweldig.” Quartier National biedt hun ook het juiste publiek. “De bezoekers van de buurt zijn niet op zoek naar de grote ketens. Zij zoeken unieke boetiekjes en een gezellige, creatieve sfeer. Er zijn ook veel toeristen die niet op zoek zijn naar de ketens die ze ook in hun eigen land terugvinden. Ze zijn op zoek naar Antwerpse boetiekjes in de achterstraatjes van de stad”, zegt Tinne.

13383489_10207803723345059_283121998_o kopiëren

In de week staan enkel de zussen in de winkel. In het weekend helpt hun mama in de keuken en een studentje in de zaal. Om de twee maanden organiseren ze op donderdag een Late Night Shopping, telkens met een ander thema. De laatste keer konden de klanten genieten van sushi en cocktails. “Dit stimuleert onze klanten enorm. Het weekend is in zicht, ze kunnen ontspannen met een hapje en een drankje en ze kunnen tegelijkertijd winkelen”, zegt Stéphanie. Elk seizoen organiseren ze ook Stay For Dinner. Daarbij tovert de winkel om tot een echt restaurant voor 20 klanten. Ook dit evenement is uniek en slaagt aan bij de klanten. De laatste editie was op twee dagen volzet.

13334351_10207803725665117_1059676853_o

De naam STAY komt enerzijds van ‘het blijven hangen’ in de winkel, maar het staat anderzijds ook voor Style, Taste And You. “Deze drie woorden vatten het volledige concept samen: mode en interieur, eten en drinken en cosmetica en genieten”, pronkt Tinne.

_______________________________________________________________________________

 

Duurzaamheid

  • “Alle merken waarmee wij werken, zijn altijd op een ecologische manier geproduceerd en niet gemaakt in landen waar de lonen en werkomstandigheden dramatisch zijn. We steunen ook regelmatig met lokale initiatieven. We werken samen met drie vrouwen uit de Kempen en die maken geweven manden in Madagaskar. Ze geven daarbij vrouwen werk voor een eerlijk loon en goede omstandigheden. Zo’n projecten steunen wij en die mogen hun producten in onze winkel verkopen”, melden Tinne en Stéphanie.

Planning

  • Om de twee maanden Late Shopping Night in STAY met leuk thema. (Volg op Facebook)
  • Elk seizoen Stay For Dinner waar de winkel wordt omgetoverd tot restaurant. (Volg op Facebook)

Sociale media

  • Facebook = Stay Boutique Bar
  • Instagram = stayboutiquebar
  • Website en webshop = stay-antwerp.be

Contact

Openingsuren

  • Di – Zat = 10 – 18 u
  • Eerste zondag van de maand = 12 – 18 u

 

Door Yasmine Vander Eyken

 

 

Antwoord achterlaten

Quartier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Pin It on Pinterest