Quartier National en Unizo trendsetters van succesvolle Pokémon Go-event

Quartier National en Unizo trendsetters van succesvolle Pokémon Go-event

Op woensdag 27 juli kon je in de Kammenstraat over de (Pokémon)koppen lopen. Een duizendtal Pokémon Go-spelers kwamen massaal af op de virtuele lokazen die Unizo in samenwerking met Quartier National had uitgezet. De politie werd er toe gedwongen de straat af te zetten. Sinds het evenement staat de telefoon van Unizo niet meer stil: de trend is gezet!

Unizo organiseerde op 27 juli een groot Pokémon-event in de Kammenstraat van Quartier National. Ze plaatsten lokazen en Poké Stops waar je Pokémoneieren en Poké Balls kon verkrijgen. Dit evenement ging op sociale media zodanig het land rond, dat er invasie van Pokémon Go-spelers kwam opdagen.

Je kan wel van een succes spreken als er meer dan duizend mensen op het evenement afkwamen. Daarom laten de organisatoren het hier niet bij. “We willen het evenement uitbreiden naar andere plaatsen in Antwerpen en naar andere steden”, zegt Nico Volckeryck van Quartier National en Unizo Antwerpen.

13767238_944363832375424_7385808844099817841_o

© Teamservices

Doordat de Kammenstraat overvol stond met Pokémon Go-fanaten, werd de politie genoodzaakt om de straat af te zetten. De Kammenstraat is een dunne eenrichtingsstraat en om de veiligheid van de aanwezigen te garanderen, konden ze niet anders dan de straat autovrij maken. Ze hielden het evenement sowieso in de gaten omdat op Facebook al duidelijk was dat er een grote opkomst zou zijn.

Nico Volckeryck is enorm enthousiast over de opkomst: “Het hele land heeft ons al gebeld om hetzelfde te organiseren. We hebben ook aan al onze Unizo-afdelingen uitgelegd hoe ze zo’n evenement moeten organiseren. We hebben met een relatief klein budget dit evenement op poten gezet en een massa mensen naar de Kammenstraat gekregen.”

© Teamservices

© Teamservices

Unizo geeft ook op haar website de ‘tips and tricks’ mee over het spel en hoe de handelaars door het event meer aandacht kunnen krijgen. In Kammenstraat deed momenteel één of de tien handelaars mee. De handelaars kunnen onder andere stopcontacten aanbieden om gsm op te laden. Heel de buurt wordt door één spel bij elkaar gebracht.

 

Door Yasmine Vander Eyken

 

 

Antwoord achterlaten

Quartier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Pin It on Pinterest