Legendarische Fish&Chips verhuist

Legendarische Fish&Chips verhuist

Deze zaterdag is iedereen uitgenodigd op het afscheidsfeestje van Fish&Chips. Jarenlang hebben ze nummer 36-38 van de Kammenstraat een uniek imago gegeven, maar nu wisselen ze het legendarische pand om voor een groter pand van de Kammenstraat. In tussentijd richten ze een pop-up store op in de Huidevettersstraat.

Zaterdag 28 mei is het voor de laatste keer een groot feest van Fish&Chips in de Kammenstraat nummer 36-38. Na hun jarenlange vestiging daar, verhuizen ze nu naar de overkant van de waar de vroegere G-Star en GURU waren. “Omdat het huurcontract afliep, hebben we besloten om een ander, vernieuwend pand te openen”, zegt winkelverantwoordelijke Evelien Claassen. “Het is toeval, maar we vonden een perfect pand iets verderop in de Kammenstraat. Het pand is nog 200 vierkante meter groter dan het huidige pand.”

Omdat de sluiting van nummer 37 niet mooi aansloot bij de opening van hun nieuw pand, openen ze 1 juni een pop-up winkel in de Huidevettersstraat 57. Daar zal F&C vier maanden een jonge, frisse versie van de winkel op poten zetten. “Om de periode te overbruggen, zullen we veel organiseren in de pop-up store. We willen elk weekend een leuk evenement organiseren met dj’s, kunst, exposities, enzovoort. Onze doelgroep gaat echt geëntertaind worden”, zegt Evelien Claassen.

13321289_10207759916209908_1292966667_o

Fish&Chips zal alle meubels van het huidige pand meenemen naar de pop-up, maar in het nieuwe pand zullen allemaal nieuwe meubels komen en ook een nieuwe stijl zal overheersen. “Het wordt iets volledig nieuw. We gaan enkel de bekendste stukken van de huidige winkel meenemen. Zo gaan de grote, ronde letters van vooraan in het interieur van de volgende winkel verwerkt worden. Ook het grote schilderij van boven de kassa, zal meegenomen worden”, gaat ze verder.

Iedereen is dus zaterdag 28 mei uitgenodigd om afscheid te nemen van Fish&Chips in het legendarische pand voor een feestje met dj en 30% korting als afscheidscadeautje. Daarna zullen ze heel het weekend verhuizen en op dinsdag 31 mei gaan ze open in de Huidevettersstraat. Daar zullen ze dan vier maanden hun doelgroep entertainen met dezelfde collecties, maar met veel kunst en muziek. Op 1 september hopen ze zich terug te kunnen vestigen in de Kammenstraat. “De klanten die hier langskomen zijn echt uniek. De bezoekers en de winkels passen goed bij elkaar. De alternatieve en artistieke sfeer past perfect bij ons concept. Het is hier niet zo mainstream als in de grote winkelstraten”, zegt winkelverantwoordelijke Claassen.

13282517_10207759915849899_2023508104_o

Fish&Chips heeft sinds drie weken ook een eigen webshop. Die zal samen met de nieuwe winkel evolueren. Daar zullen alle evenementen te volgen zijn, samen met onze Facebook- en Instagrampagina.

In het pand van F&C zal waarschijnlijk een volledig nieuw concept komen van H&M. Het concept Weekday zal een alternatievere versie van H&M showen. “Ze gaan wel eerst het volledige pand renoveren. Voor zover ik weet openen zij ergens in de winter”, eindigt Evelien Claassen.

Contact: stm7700@menatwork.eu

 

Door Yasmine Vander Eyken

 

Antwoord achterlaten

Quartier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Pin It on Pinterest