Closed… Duitse traditie, Franse fantasie en Italiaanse vakmanschap!

Closed… Duitse traditie, Franse fantasie en Italiaanse vakmanschap!

Closed is een winkel met een indrukwekkend erfgoed en een immens territorium. Eén van hun zaken is gelegen in de Nationalestraat nummer 29. Alles begon in 1978 bij Marithe en Francois Girbaud. Zij hadden het idee om het eerste Italiaanse denimlabel op de markt te brengen. Zo begonnen ze met het ijzersterke merk ‘Closed’. Een woord dat ondertussen staat voor 30 jaar denim innovatie.

Van bij het begin brengen ze kwaliteit boven kwantiteit. Ze bieden jeansbroeken aan die nog nooit zo comfortabel hebben gezeten. Met hun Fly Label, het tussenstuk aan de taille van de jeans, zijn ze uniek in de modewereld. De verhoogde taille geeft extra stevigheid, comfort en elegantie. Een echte doelgroep wil Closed niet beschrijven, ze gaan voor het motto ‘It’s about attitude, not age!’

De Italiaanse denim is het paradepaardje van Closed. De kwaliteit, de unieke behandelingen en de comfortabele maar toch elegante details maken hun collectie enig in hun soort. Ze werken onder andere bij hun vrouwenkledij met keywords die de stijl volledig omschrijven en waardoor ze hun doelgroep bereiken: Informed, Active lifestyle, Modern, Cultured, Open minded, Relaxed, Independent, Understated, Outgoing & Social confident, Appreciates style and Quality.

9 jaar geleden heeft Closed onder leiding van Vincent De Vel ook een pand geopend in Quartier National. Het leek voor hen de perfecte locatie in Antwerpen. Het imago van het Modemuseum en de unieke modespecialisatie van de buurt geven de perfecte omgeving voor Closed. Er is maar één winkel in Antwerpen, maar de collectiestukken van Closed worden ook in andere winkels verkocht zoals Clinic en Princess.

Closed biedt duurdere kledij aan dan de gemiddelde winkel in de buurt, maar dat heeft alles te maken met de kwaliteit en het verhaal van de producten. Ze hebben hun vast klantenbestand en door mond-aan-mond-reclame wordt die steeds groter. Ze gaan niet voor de massaconsumptie. Ze gaan voor een beperkte klantengroep die de prijs aan de kwaliteit geeft en die ook voor het comfort en de stijl naar de winkel komt.

In de winkel krijgt elke klant persoonlijke bediening. De vaste verkoopsters in de winkel Tessa, Sabrina en Grace staan elke dag klaar om vooral vaste klanten en ook nieuwe klanten te helpen met hun zoektocht naar de perfecte outfit met de nog perfectere jeans. Closed houdt geen openbare acties of speciale openingen in de winkel. Ze houden wel regelmatig stylingdagen voor vaste klanten op uitnodiging.

_________________________________________________________________________________________

Duurzaamheid:

  • Wij gebruiken kartonnen zakjes in de winkel.
  • We zijn in de winkel alles op led-verlichting aan het overschakelen.
  • Onze broeken zijn volledig ecologisch geproduceerd. Ze moeten voldoen aan de strenge Italiaanse ecowetten.

Contact:

  • Website en webshop: www.closed.com
  • Emailadres: shop.antwerpen@closed.com
  • Telefoonnummer: 03 213 27 20
  • Facebook: Closed
  • Instagram: Closedofficial

Openingsuren:

  • Ma – Za = 10 u – 18.30 u

 

Door Yasmine Vander Eyken

Antwoord achterlaten

Quartier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Pin It on Pinterest