Cafématic als aanstormend talent

Cafématic als aanstormend talent

De twee jonge vriendinnen Lauranne en Nausukaa begonnen twee maanden geleden aan hun droom. De onderneemsters namen de bruisende zaak over van de vorige eigenares. “Nausukaa werkte hier al onder de vorige uitbaatster. Toen wij al een tijdje opzoek waren naar een pand om samen een taverne te beginnen, stelde zij voor om de zaak over te nemen”, zegt één van de eigenaressen Lauranne.

De twee vriendinnen leerden elkaar kennen in Bali en later, na wat samen gewerkt te hebben in de horeca en na een avondje op stap in Antwerpen, kwam het idee ter spraken om samen een zaak te starten. Lauranne had koksschool gedaan en Nausukaa Hotel Management, de perfecte combinatie om samen in de horeca te stappen.

13446289_10207917823317487_1605556018_o kopiëren

“Na alles wat af te wegen, zijn we meteen ingegaan op het voorstel. Onze droom lag in handen, dus veel hebben we niet getwijfeld”, zegt Nausukaa. “We hebben meteen de kaart en het interieur wat aangepast naar onze stijl. Wij hebben het interieur veel lichter en frisser gemaakt. We hebben alles eruit gehaald en een jong interieur in de plaats gezet.”

Ook op de kaart hebben de dames enkele aanpassingen gedaan. Ze willen enkel verse en zelfgemaakte gerechten aanbieden. Bij zowel de ontbijtjes als bij lunchkes, willen ze zich onderscheiden in hun gerechten. Ze willen iets anders brengen als de rest. “We werken ook met suggesties. Op die manier kunnen we veel variëren en dat vinden we belangrijk”, zegt Lauranne. Nausukaa staat vooral in de zaal en Lauranne vooral in de keuken, maar af en toe wisselen ze ook eens.

13493644_10207917822557468_1353762658_o kopiëren

De locatie van Cafématic vinden de dames geweldig: “De klanten die hier langskomen zijn zo verschillend, maar ook zo leuk. We trekken verschillende doelgroepen aan: gezinnen, studenten, toeristen, gezinnen, enzovoort. We zitten hier ook tussen veel leuke buren en dat maakt het plein zo gezellig. Ook in de zomer, als het terras vol zit, zitten we hier perfect.”, zegt Lauranne.

Momenteel is Cafématic nog aan het stabiliseren, maar toekomstplannen hebben ze wel. Ze willen zich binnenkort nog meer specialiseren in ontbijtjes. Ze willen wat uniekere gerechten aanbieden zoals gepocheerde eitjes. Momenteel onderscheiden ze zich wel met hun geroosterd bananenbrood met vers fruit. “Als we echt volledig gesetteld zijn, willen we ook graag een keer op de week, ’s avonds openen, maar dat is nog niet voor direct.”

13467858_10207917821957453_1427090552_o kopiëren

De Cafématic van nu is verfijnder in zijn smaken, dan de Cafématic van vroeger. “Er zijn nog veel werkpuntjes, maar we krijgen toch veel complimenten over onze aanbiedingen. We werken hard en dat zal ook niet meteen verminderen, maar we doen het met hart en ziel.”

__________________________________________________________________________________________________

Duurzaamheid =

  • Wij werken altijd bij soepen en andere gerechten met lokale seizoensgroenten.
  • Mijn mama doet enkele boodschappen met de fiets en wij hebben alle wee geen auto, dus doen ook alles met de fiets.
  • Onze borden en tassen worden gemaakt door een lokale Antwerpse kunstenaar. Daar krijgen we heel veel complimenten op.

Sociale Media =

  • Facebook: Cafématic Antwerpen
  • Instagram: cafematicantwerpen

Openingsuren =

  • Ma – Vrij = 8.30 u – 17.30 u
  • Zat = 9.30 u – 17.30 u
  • Koopzondag = 10.30 u – 17.30 u

Contact = 

Telefoon: 03 225 59 55

 

 

Antwoord achterlaten

Quartier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Pin It on Pinterest