Antwerp Fashion Weekend mededankzij Quartier National

Antwerp Fashion Weekend mededankzij Quartier National

Op 1 en 2 oktober pronkt de stad Antwerpen met zijn rijkdom aan mode. Heel het weekend zal de stad geëntertaind worden met catwalks en rode lopers. De voorzitters van Quartier National, Nico Volckeryck en Wim Dekoning, zetten hun schouders mee onder het project. “We moeten samen de krachten bundelen”, vertelt Nico.

In het weekend van 1 oktober start een groot modefeest in de binnenstad van Antwerpen. Jarenlang waren er verschillende initiatieven om de modestad in de kijker te zetten, maar allemaal los van elkaar. Nu is het de bedoeling om alle krachten te bundelen in één groot modefeest. De initiatiefnemers ARSP, Teamservices, Models On Stage, Cityhappyning en Unizo Antwerpen Stad staan samen in voor de organisatie van het bruisende modeweekend en krijgen de steun van De Stad Antwerpen, The Kube, FFI het MOMU en Antwerp Powered By Creatives.

Het weekend gaat vrijdag 30 september van start met een congres over retail in Antwerpen. Met alle betrokkenen in het vak gaan ze op zoek naar manieren om webshops en pop-upwinkels te stimuleren en te ondersteunen. Ook aan alle horeca wordt gevraagd om mee op de kar te springen. Zij worden gevraagd om het hele weekend hun menukaart of arrangementen aan te passen aan het mode-imago van de stad. “We richten ons echt op iedereen, niet enkel op de modefreaks. Ook toeristen en stadsbezoekers die niets van mode kennen, zullen hun hart kunnen ophalen”, zegt Nico.

In het weekend van 1 en 2 oktober kan je niet in de stad komen, zonder het Antwerpse mode-DNA op te snuiven. Alle winkelstraten van de Meir tot de Kammenstraat zullen worden omgetoverd tot grote catwalks waar modellen de collecties van vele winkels en ontwerpers komen voorstellen. In andere winkels zullen de rode lopers tot op het voetpad klaarliggen. Het dynamische hoogstandje van het weekend is Fashion on Wheels. Hierbij komen modellen kleren showen op de fiets of skateboard. Dj’s zullen zorgen voor de gepaste muziek.

Zowel zaterdag als zondag wordt al dansend afgesloten. Zaterdagavond is iedereen welkom op de Fashion Night in dancing Akon. Na de koopzondag op 2 oktober, wordt het weekend afgesloten in dancing Red & Blue met de Detox Shopping Party.

De sterkte van het hele weekend, is dat alles op wandelafstand van elkaar ligt. Bezoekers kunnen door het volledige Modeweekend slenteren en niets gemist hebben. Het is ook leuk dat alle buurten betrokken worden. Zo zullen er andere dingen te zien zijn in de Schuttershofstraat dan in de Kammenstraat. We kunnen echt diversiteit aanbieden.

Wil je meer informatie over het Antwerp Fashion Weekend? Ga dan kijken op:

www.antwerpfashionweekend.be

www.facebook.com/antwerpfashionweekend

 

Antwoord achterlaten

Quartier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Pin It on Pinterest